Zakelijk

Aandachtspunten bij het vergelijken van zorgverzekeringen

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent ook dat het weer tijd is om de zorgkosten te vergelijken. Het vergelijken van de premies maakt het mogelijk om te besparen op jouw vaste kosten voor de zorgverzekering. Wil je ook komend jaar besparen? Lees dan gauw een aantal punten om rekening mee te houden, wanneer je zorgpremies gaat vergelijken.

Eigen risico

In Nederland heb je zelf de keuze om de hoogte van het eigen risico te betalen. Hiervoor geldt als vuistregel: hoe hoger het eigen risico, des te lager de kosten voor de zorgpremie. Wanneer je vitaal bent, geen risicovolle sporten beoefent en doorgaans nauwelijks zorgkosten maakt, kan het een overweging zijn om te kiezen voor een hoger eigen risico. Dit kan nadelig uitpakken, wanneer je onverhoopt toch veel zorgkosten moet maken, maar voordelig uitpakken wanneer je dit niet hoeft te doen. Het blijft altijd een groot risico. Echter, wanneer jouw zorgkosten maandelijks tientallen euro’s lager uit blijken te vallen, kan dit bedrag als substituut dienen wanneer je zorgkosten hebt. Het is dus verstandig om het verschil is kosten apart op te slaan. Zo heb je of het geld wanneer je zorgkosten moet betalen of aan het einde van het jaar heb je een leuk bedrag over.

Aanvullende zorgpremie vergelijken

Naast de basisverzekering kun je ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt extra kosten, zoals: fysiotherapie, zorgkosten op reis, extra medicijnen en meer. Let goed op wat je echt nodig hebt en kies een verzekering dat daarop aansluit. Je kunt een hoop geld besparen, door enkel een aanvullende verzekering te kiezen dat past bij jouw zorgwensen.

Vrije keuze zorgverlener

Sinds een aantal jaar is er de optie om te kiezen voor een vrije keuze voor zorgleners of een beperkte keuze. Met een vrije keuze kun je overal terecht en heb je overal recht op vergoeding en met een beperkte keuze is dit niet het geval. Let hier goed op bij het afsluiten van een verzekering of je de vrije keuze hebt of voldoende keuze bij jou in de buurt. Zo voorkom je dat zorgkosten niet worden vergoed of dat je ver moet reizen voor een behandeling.

Bespaar komend jaar ook op jouw zorgkosten door online zorgpremies te vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader