Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Appartement verkopen

Zelf woning verkopen is een breed begrip. Hieronder valt ook een appartement verkopen. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? En wat zijn slimme dingen om hierbij toe te passen? In dit artikel lees je meer over de verkoop van een appartement en wat belangrijk is.

Waar moet je op letten?

Zelf een woning verkopen is tegenwoordig zeker niet al te moeilijk. Wel moet je rekening houden met een aantal dingen. Zo is het natuurlijk een heel andere situatie dan als je een gezinswoning had gehad. Je moet bij een appartement verkopen er dus rekening mee houden dat je al gauw te maken hebt met een andere doelgroep. Grote gezinnen zullen er niet voor kiezen een appartement te kopen. Ook moet je denken aan wetten. Er gelden bij een appartement andere regels dan bij een gezinswoning. Sta hier dus bij stil en wees ervan bewust. Zo is bijvoorbeeld iedereen die in een appartementencomplex woont, medeverantwoordelijk voor de staat / verzorging van het complex. Dit betekend dus dat je als bewoner mede eigenaar bent van het gehele gebouw, en er een bepaalde bijdrage is die je eens in de zoveel tijd als bewoner moet betalen. Om dit overzichtelijk te maken en te zorgen dat iedereen zich hier aan houd, is er per appartement gebouw altijd een vanuit te wet opgerichte VvE. Zulk soort dingen zijn erg belangrijk om te weten als koper.

 

Wat is er belangrijk voor de koper rondom VvE?

Bij een appartement verkopen moet je vooral rekening houden met de koper. Voor een koper is een VvE erg belangrijk. VvE staat voor Vereniging van Eigenaren. Dit is een vereniging die is opgericht met als doel ervoor te zorgen dat een appartementencomplex netjes blijft en de woonomstandigheden fijn blijven voor iedere bewoner. Dit is verplicht vanuit de regering, dus voor de koper erg van belang. Een koper kan namelijk pas een financiering krijgen van een geldverstrekker, wanneer er duidelijk gemaakt kan worden dat er sprake is van een goed lopend en functionerende VvE. Hierbij word er gelet op een aantal dingen zoals een collectieve opstalverzekering en of de vereniging een reservefonds heeft. Ook word er gelet op vergaderingen. Hierbij is het belangrijk dat er genoeg vergaderd word. En ten slotte word er uiteraard gecheckt of alles staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zoals eerder aangegeven is dit dus van groot belang voor de koper. Zorg dus dat je deze dingen regelt bij een appartement verkopen.

Welke periode is gunstig om een appartement te verkopen

Dit kun je nooit met zekerheid zeggen en is altijd afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet je natuurlijk kijken naar in wat voor status de huizenmarkt zich bekeerd. Zorg ervoor dat de markt goed is op het moment dat je zelf een woning gaat verkopen. Zo weet je dat er genoeg vraag zal zijn. Maar dit is helaas niet altijd met zekerheid in te schatten. Om hier toch een beetje overzicht op te krijgen, kun je de markt onderzoeken. Kijk op sites als Funda en zie wat er in jouw omgeving te koop staat met welke bijhorende prijzen. Nog steeds geen idee, of hulp nodig? Zoek dan een online-expert die je advies zal geven bij de woning verkopen.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Hopelijk kan je nu bewuster aan de slag met je appartement verkopen.

 

https://www.youtube.com/embed/KUrYHj9mwsw

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader