MeubelsWonen / Huis en Tuin

Bank reinigen met stoomreiniger

Wanneer een bank of bankstel niet meer zo schoon en fris is, kun je overwegen om deze bij het vuil te zetten en een nieuwe te kopen

Wanneer een bank of bankstel niet meer zo schoon en fris is, kun je overwegen om deze bij het vuil te zetten en een nieuwe te kopen. Maar wanneer je aan de bank gehecht bent en het nog de moeite waard vindt, dan kun je eerst proberen deze te (laten) reinigen. Een methode die je kan gebruiken is de stoomreiniger. Of je kiest voor een professionele meubelreiniger. Deze komt overal op locatie, dus je kunt je bank of meubels bijvoorbeeld aan huis laten reinigen in Amsterdam.

 

Bank reinigen Amsterdam

 

Wat is een stoomreiniger?

De stoomreiniger is een apparaat dat hete stoom produceert en daarmee vlekken verwijdert uit je bank. Daarnaast wordt meteen ook huismijt aangepakt. Vooral voor mensen met allergieën is dat belangrijk, want huismijt laat uitwerpselen achter die heel vervelende effecten kunnen hebben op mensen die allergisch zijn.

 

Hoe reinig je de bank met de stoomreiniger?

Allereerst moet de bank met de stofzuiger onder handen worden genomen. Vervolgens inspecteer je de bank op vlekken en behandel je zichtbare vlekken. Dat kan bijvoorbeeld met shampoo, soda of schoonmaakazijn of met een speciaal middel hiervoor zoals James vlekkenwonder. Vervolgens ga je met de stoomreiniger aan de slag. Hoewel de bank niet heel erg vochtig zal worden van de stroomreiniger, is het toch goed om deze een dag te laten drogen voordat je hem weer in gebruik neemt.

 

Toch liever uitbesteden?

Het kan je om wat voor reden ook beter uitkomen om de reiniging van je bank uit te besteden. Je weet dan zeker dat het goed gebeurt en het kost jou geen moeite. De meubelreiniger komt namelijk gewoon bij je aan huis en doet al het werk.

 

Wat kost een bank of meubels reinigen in Amsterdam?

Om op deze vraag een antwoord te krijgen, kun je het beste contact opnemen met een meubelreiniger in Amsterdam of omgeving. Deze zal je bank bekijken en een offerte geven. Dit kan niet telefonisch, omdat de meubelreiniger moet weten wat voor bank het is (model, materiaal, etc.), maar ook hoeveel vlekken erin zitten en wat voor soort vlekken dit zijn.

 

Hoe reinigt men professioneel een bank of bankstel?

Na bovengenoemde inspectie kan de meubelreiniger in Amsterdam aangeven wat er nodig is om de bank te reinigen en welk resultaat hij verwacht. Soms zullen er namelijk vlekken zijn die gewoonweg niet te verwijderen zijn. Ben je het eens met wat de meubelreiniger aangeeft, dan kun je akkoord geven en kan men aan de slag.

Vóór het reinigen wordt de omgeving van de bank helemaal afgedekt en de meubelreiniger test op een stukje stof. Daarna kan de reiniging beginnen. Na deze reiniging wordt gecheckt of alle vlekken weg zijn. Zo niet, dan worden de achtergebleven vlekken nog een keer aangepakt. Vervolgens wordt d.m.v. spoelen het losgemaakte vuil verwijderd. Hierna zal de meubelreiniger nog een keer inspecteren en indien nodig hardnekkige vlekken nogmaals onder handen nemen. Na de laatste inspectie is de reiniging klaar. De bank moet dan nog ca 48 uur drogen voordat je er weer op kan zitten (of lekker languit kan…;-)).

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader