Algemeen

De Geheimen van Amsterdam

Amsterdam is een stad die veel interessante dingen te bieden heeft. Het staat bekend om zijn prachtige grachten en musea, maar er zijn nog meer geheimen aan deze plek dan je je misschien realiseert! In deze blogpost bekijken we een aantal verrassende feiten over Amsterdam die je misschien nog niet eerder hebt gehoord.

Beroemde Amsterdamse feiten die de meeste toeristen niet weten

Toeristen die Amsterdam bezoeken, realiseren zich misschien niet dat het eigenlijk de kleinste hoofdstad van Europa is. De Nederlandse taal is de officiële taal in de stad, maar de meeste mensen spreken ook Engels. Amsterdam heeft 840.000 inwoners en staat ook bekend als een van de veiligste steden van Europa. Amsterdamse straten zijn vaak gemaakt van baksteen of steen, maar er is een speciaal soort asfalt dat is gebruikt om veel wegen en parkeerplaatsen in de stad te bedekken. Onder dit wegdek vind je zand en kiezels – erg praktisch!

De grachten van Amsterdam zijn deels aangelegd door gevangenen die precies honderd kilometer water hadden uitgegraven. Dit indrukwekkende huzarenstukje werd voltooid in de periode 1568-1648 na Christus. Het grachtensysteem werd aangelegd voor transportdoeleinden, maar ook voor drinkwater, dus het is geen wonder waarom ze er vandaag de dag zo mooi uitzien!

Vergaderen met uitzicht op dit historische centrum

Een van de meest interessante kenmerken van Amsterdam is dat je nog steeds de sporen kunt zien die vroegere bewoners hebben achtergelaten. Het oude centrum is zeer goed bewaard gebleven, en er zijn veel panden in de buurt die dateren uit de 17e eeuw. In dit historische gebouw aan de Heerestraat 10 is de vergaderzaal van Deloitte gevestigd. Deze plek heeft een unieke charme, en kijkt uit over de Prinsengracht. Gasten van buiten Amsterdam zouden onder de indruk zijn als ze het voor het eerst zien.

Top vergaderlocaties in Amsterdam

Er zijn veel locaties waar je kunt vergaderen, maar de beste van de beste bevinden zich in Amsterdam. Zo is er bijvoorbeeld het ,al besproken, historische Deloitte-gebouw. Gasten zullen onder de indruk zijn wanneer ze het voor het eerst zien met zijn unieke charme met uitzicht op de Prinsengracht. Een andere geweldige plek om te vergaderen is het Meeting Point aan de Amstelstraat 44-46, dat er buitengewoon elegant uitziet. Het interieur van deze plek is een kunstwerk, en de ruimte kan worden gebruikt voor verschillende evenementen. Een andere geweldige optie is de High Tech Campus aan de High Tech Weg 22 in Amsterdam-Zuid. Deze locatie biedt vele mogelijkheden om je evenement uniek te maken!

Naast deze locaties zijn er natuurlijk nog veel meer optie. Wil jij nu ook vergaderen in het geweldige en historische centrum van Amsterdam? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor vergaderlocaties Amsterdam!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader