Recreatie en Vrije tijdTravelVakantie en Reizen

De leukste vakantiebestemmingen in Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Dat is logisch, want Spanje heeft mooie eilanden, cultuurrijke steden en een mooi binnenland. Er blijft altijd genoeg te ontdekken. In dit artikel vertellen we je wat meer over de leukste vakantiebestemmingen in Spanje. 

Valencia

Valencia is een stad vol contrasten. Je vindt er het oude centrum met een groot historisch park, maar je vindt er ook het moderne Ciudad de las Artes y Ciencias. Valencia is de ideale stad voor een stedentrip in combinatie met een strandvakantie. In Valencia ben je namelijk zo op het strand vanuit de stad. Dat is in de zomer ideaal voor een verfrissende duik! Valencia is zo’n stad waar je nooit genoeg van kunt krijgen. Daarom kiezen veel Nederlanders ervoor om een huis te kopen in Spanje met Villa Nova Real Estate.

Canarische eilanden

Niet alleen het binnenland van Spanje barst van de leuke vakantiebestemmingen, ook de Spaanse eilanden zijn uitermate geschikt voor een leuke vakantie! Onze favoriete bestemming op de eilanden is Lanzarote. Dit is vroeger een vissersdorpje geweest. Je vindt er nu een lange boulevard met aangrenzend een zandstrand. Het is heerlijk om in de zomer door de smalle straatjes van het oude centrum te slenteren. 

Ibiza

Ibiza mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje van de leukste vakantiebestemmingen in Spanje. Dit Spaanse eiland staat misschien wel bekend als de ideale plek voor een uitgaansvakantie, maar Ibiza is heel veelzijdig. Het oude centrum Dalt Vila is een van de best bewaarde vestingen uit de middeleeuwen. Daarnaast barst het in Ibiza van de leuke, hippe terrassen en je kunt er ook genieten van heerlijke tapas. 

Nerja

De Costa del Sol is over het algemeen druk, vooral in de zomer. Wanneer je drukke badplaatsen wilt vermijden, maar wel graag naar de Costa del Sol gaat, kun je naar Nerja. Het historische centrum is te herkennen aan de smalle straatjes met witgekalkte huisjes. Je vindt er veel bezienswaardigheden, zoals de kerk El Salvador en Balcón de Europa, waar je vanaf 23 meter hoogte over de hele kustlijn kunt kijken. Ideaal dus voor de cultuurliefhebber!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader