Overige

De voordelen bij het gebruik van chemische ankers.

In de bouw komen steeds meer nieuwe manieren om iets te gebruiken. Zo kon je vroeger alleen maar een fotolijst ophangen met een hamer en spijker maar tegenwoordig kan je dit al veel makkelijker doen met dubbeltape. Ook werd lijm nog niet zo veel gebruikt zoals nu. Dat de tijd verandert in de bouw is dus heel normaal. De meeste producten die er voor terug komen zijn namelijk beter dan het product wat ze voorheen hadden. Nu geldt dit dus ook zo voor chemische ankers. Wanneer je dit product graag wilt uitproberen heb je hier een paar voordelen.

Als extra oplossing

Bij chemische verankering wordt vóór het inbrengen van de boor een chemische substantie in het gat gespoten. Hiermee vult de chemische stof op natuurlijke wijze alle oneffenheden op en maakt daardoor het gat lucht- en waterdicht, met 100% hechting. Dit is perfect voor plekken waar alleen het gebruik van een boor niet genoeg is. Denk hierbij aan volle en holle stenen of betonnen vloeren en muren. Op deze plek is de kans dat de boor niet goed gaat zitten namelijk groot. Daarbij kan je chemische ankers in zowel droge als vochtige ruimtes gebruiken. Als je denkt dat jouw muur dus niet stevig genoeg is voor de bout kan je dus eerst een chemische anker gebruiker.

Meer mogelijkheden

Met mechanische ankers heeft elke anker een standaard maat, lengte en diameter die elk zijn eigen limieten hebben voor het draagvermogen. Chemische ankers hebben een vrijwel onbeperkte inbeddingsdiepte, dus je kan elke lengte anker in het gat inbrengen om het laadvermogen te vergroten. En als je ervoor kiest om een gat met een grotere diameter te gebruiken met een dikkere staaf, verhoog je het laadvermogen weer. Hierdoor beperk je dus ook de kans op het barsten of afbreken van de muur. Zeker wanneer je een holle muur hebt zal je al snel bij een mechanische anker merken dat ze er uitvallen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader