Horeca, Recreatie, Toerisme en CultuurRecreatie en Vrije tijd

Dingen om te doen in Willemstad

Ben je op zoek naar een leuke plek in Nederland om er even tussenuit te gaan, misschien is Willemstad dan wel de plek waarnaar je opzoek was. Willemstad is een vestingstad in de provincie Noord-Brabant. Maar wat zijn dingen die je in Willemstad kan doen? In dit artikel gaan we je daarbij helpen.

Dagtocht

Als je de stad wilt ontdekken en meer wilt leren over de geschiedenis dan is een dagtocht misschien wel een leuk idee. Je vaart dan naar Willemstad en hebt een vol geplande dagtocht door de stad. Je gaat een stadswandeling maken met gidsen en je krijgt van alles te horen over de geschiedenis van Willemstad. Ook is de terugtocht geregeld. Je kan vanuit verschillende plekken een dagtocht nemen zoals Rotterdam en Antwerpen. Vanuit daar vertrekt de boot dan en daar komt de boot ook weer terug aan. Als dit je niet aanspreekt kan je ook eventueel een jacht kopen in Willemstad bij Jachtmakelaardij Kappers. Dit is een erg goede optie als je echt een passie hebt voor varen en als je Willemstad een erg mooie stad vindt.

Mauritshuis

Een ander idee is het Mauritshuis bezoeken, dit is een belangrijk monument in Willemstad. Het Mauritshuis in Willemstad werd in 1623 gebouwd in opdracht van Prins Maurits oftewel de zoon van Willem van Oranje. De prins gebruikte het als buitenverblijf en jachtslot. Nu is het Mauritshuis een bezoekerscentrum. Je kan hier veel leren over de geschiedenis van Willemstad. Er is een tentoonstelling te zien van de lokale heemkundekring “de Willemstad”. Ook is er een kamer waarin de militaire geschiedenis van Willemstad verteld wordt. Er zijn ook nog een aantal andere kamers zoals de Burgemeesterskamer, de Gouverneurskamer en de Raadszaal te bezichtigen. 

Entertainment

Misschien is dit allemaal net iets te saai voor jou en wil je liever iets meer uitdagends doen, dan zijn er gelukkig ook nog genoeg opties. Je kan bijvoorbeeld naar een escape room gaan. Dit is leuk om met je vriendengroep te doen of gewoon met je gezin. Als je een echte adrenaline kick wil, dan kan je zelfs bungeejumpen in Willemstad. Een rondvaart in Willemstad doen is ook een leuke optie, je kan dit zo gek uitpakken als je wilt. Je kan op een klein gezellig bootje een rondvaart doen of op een grote luxe boot.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader