AlgemeenAuto's, Motoren & Banden

Een auto schorsen; hoe zit het met de verzekering?

Als eigenaar van een auto heb je met verplichtingen te maken. Zo moet je verplicht wegenbelasting betalen en moet je jouw auto ook verplicht verzekeren. Ben jij van plan om jouw auto in de komende maanden helemaal niet te betalen? Dan is het eigenlijk zonde om dergelijke vaste kosten door te blijven betalen. De verzekering auto kan maandelijks een paar tientjes zijn; zonde om dit uit te geven, terwijl je géén gebruik van de auto maakt.

 

In een dergelijk geval kun je ervoor kiezen om jouw auto te schorsen. Dit betekent dat je niet meer in de auto mag rijden voor een bepaalde periode. Tegelijkertijd betekent dit ook dat je géén wegenbelasting en verzekering hoeft te betalen. Je weet dus de vaste lasten naar 0 euro te brengen; ideaal. Maar, hoe zit dit nou precies met de verzekering?

 

Jouw auto schorsen

Ben je van plan om jouw auto te gaan schorsen? Dan is het aan te raden om eerst even navraag te doen bij de verzekeringsmaatschappij. Jouw verzekeringsmaatschappij kan je perfect vertellen wat je hiervoor in gang moet zetten. Mogelijk moet je de schorsing schriftelijk aan jouw verzekeringsmaatschappij doorgeven.

 

Ook moet je aan jouw verzekeringsmaatschappij de ingangsdatum doorgeven. Vanaf dat moment wordt de verzekering eigenlijk stopgezet. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is wel van maatschappij tot maatschappij afwisselend. Doe dus goed navraag bij jouw verzekeringsmaatschappij.

 

Auto moet op eigen terrein staan

Heb je jouw auto geschorst? Dan is het ten strengste verboden dat deze auto gebruik maakt van het wegennet in ons land. Eigenlijk kun je jouw auto hierdoor maar op één plek neerzetten: op jouw eigen terrein. Zodra de auto daar staat, zit je veilig.

 

Auto ontschorsen

Ben je voornemens om de auto binnenkort wel weer te gaan gebruiken? Dan moet je de auto gaan ontschorsen. Voordat je dit kunt doen, moet je dit wel aan de verzekeringsmaatschappij doorgeven. Vanaf de ingangsdatum wordt de auto vervolgens weer ‘in verzekering gezet’. Overigens kun je op dit moment ook prima overstappen; mogelijk kun je beter voor een WA verzekering auto kiezen. Daarmee weet je op termijn geld te besparen ten opzichte van andere autoverzekeringen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader