FietsenWebwinkels

Eleketrische fietsen brengen voordelen met zich mee

Goedkope elektrische fiets kopen

Steeds meer mensen kiezen een elektrische fiets
In Nederland groeit het aantal verkochte elektrische fietsen gestaag. Van de ongeveer 23 miljoen fietsen die we in Nederland hebben, zijn er ongeveer 2,9 miljoen elektrisch. De reden dat mensen steeds vaker een elektrische fiets kopen, is dat deze een aantal significante voordelen biedt ten opzichte van de traditionele fiets. Vaak wordt gedacht dat een e-bike duur is, maar je kan heel goed een goedkope elektrische fiets kopen.

Voordelen van de elektrische fiets

Sneller: op een elektrische fiets ga je veel sneller vooruit dan een gewone. Daardoor kun je sneller langere afstanden afleggen.

Comfortabel: door de trapondersteuning word je minder moe. Ook bij tegenwind of wanneer je tegen een helling opfietst.
Milieubewust: indien je deze gebruikt in plaats van de auto. Bovendien kan de accu van de e-bike meestal gerecycled worden. De combinatie van deze voordelen maakt dat een e-bike een goed alternatief is voor de auto of voor openbaar vervoer bij woon- en werkverkeer. Je kunt dan bij een wat langere afstand toch snel en fris op je werk aankomen. Overigens kan dat ook gelden voor schoolgaande kinderen, de elektrische fiets is dan een goede optie omdat het uiteindelijk goedkoper kan zijn dan het openbaar vervoer.
Wanneer je graag recreatief fietst, kun je met een elektrische fiets langere afstanden afleggen dan met een gewone fiets. Wanneer je niet zo goed ter been meer bent, of je conditie laat te wensen over, kun je toch in het weekend met de fiets er op uit trekken. En wil je zaken meenemen, zoals bijvoorbeeld lekkernijen en iets te drinken voor onderweg, dan kun je kiezen voor een elektrische transportfiets. Die heeft een bagagedrager op het voorwiel waar je een mand of krat op kunt monteren. Wat trouwens ook heel handig is voor de dagelijkse boodschappen die je dan niet meer aan je stuur hoeft te hangen.

Eleketrische fietsen

Plaatsing motor

De elektrische fiets kent drie varianten voor wat betreft de plaatsing van de motor: deze kan op het voorwiel, het achterwiel of in het midden geplaatst zijn. De meeste mensen ervaren de middenmotor als de prettigste, omdat deze een natuurlijke fietservaring geeft. Dat komt omdat de middenmotor een ingebouwde sensor heeft die berekent hoeveel ondersteuning de motor moet bieden. Daarnaast worden de motors steeds efficiënter en zuiniger, wat dan weer ten goede komt van de actieradius. Tip: let op de spanning van de banden. Slappe banden hebben namelijk meer weerstand, waardoor er meer van de motor wordt gevraagd. Dat verlaagt de actieradius van de fiets.
Door de plaatsing van de middenmotor bij de trapas, is de fiets ook beter te hanteren. Een ander voordeel is dat de middenmotor minder storingsgevoelig is.
De fiets met middenmotor kent niet de nadelen van de voorwielmotor, zoals zwaarder fietsen en groter sliprisico, of van de achterwielmotor, zoals dat hier geen naafversnelling op past en je dus deze alleen kunt krijgen met derailleurversnelling.
Nadeel van de middenmotor is wel dat het onderhoud duurder is.

Goedkope elektrische fiets
Elektrische fietsen zijn duurder dan gewone fietsen, dat is logisch. Maar er zijn toch echt wel goedkope elektrische fietsen van hoge kwaliteit verkrijgbaar. Wat speurwerk op internet levert al snel resultaten op die je kunnen overtuigen om een elektrische fiets aan te schaffen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader