FietsenWebwinkels

Elektrische fietsen in een fietsenwinkel

Beste online fietsenwinkel

Zo’n beetje alles wordt met elkaar getest en vergeleken om een consumentgericht overzicht te krijgen wat de beste producten zijn, waar je het beste kunt kopen, wie de beste klantenservice verleent en ga zo maar door. Nu zou je denken dat zoiets ook geldt voor een bijzonder populair artikel als de fiets en dat klopt ook wel. Allerlei soorten en maten fietsen worden met elkaar vergeleken en er is zelfs een lijst met de 50 beste fietsenwinkels in Nederland. Dan bedoelen we echter wel fysieke winkels, want online is dat fenomeen kennelijk nog niet helemaal doorgedrongen. Na enig onderzoek hebben we twee lijsten kunnen vinden. Daarnaast zijn er uiteraard diverse soorten fietsen, bijvoorbeeld: elektrische fietsen, damesfiets.
Toch kan het in de online fietsenbranche absoluut geen kwaad uit te vinden wat de goeie zijn, maar ook de niet zo goede; waar je met gerust hart een fiets online kunt aanschaffen en waar je maar beter weg kunt blijven.

Voorwaarden voor een goede online fietsenwinkel

Goede website
Net als een etalage voor een tastbare fietsenzaak is de startpagina van de website het uithangbord van je winkel. Op deze startpagina vind je in principe alle links naar de mogelijkheden die de online fietswebshop te bieden heeft. Overzichtelijkheid en prettig te lezen zijn hier heel belangrijke criteria.

Assortiment
Als online shop is er niet echt een grens te leggen als het gaat om de hoeveelheid fietsen die je aanbiedt. Je moet dan wel een magazijn hebben om al die modellen in voorraad te hebben.

Scherpe prijzen
Omdat je overhead en personeelskosten lager zijn, kan de koopwaar goedkoper aangeboden worden. Dat is één van de grote voordelen van het online shoppen.

Systematische keuzebepaling
De meeste mensen hebben wel in hun hoofd wat ze ongeveer willen hebben. Het opdelen en aanvinken in handzame criteria vereenvoudigt het proces tot het maken van een eindkeuze.

Eenvoudig bestellen en veilig betalen
Meestal gaat bestellen supersimpel, een klik op jouw keuze die dan in een zogenaamde winkelmand verschijnt. Betalen geschiedt veilig door middel van officieel goedgekeurde methoden.

Levering van de bestelling
Deze verloopt vlot en zo mogelijk volgens de aangegeven leverdata. Bij vertraging wordt de klant onmiddellijk ingelicht.

En dan zo ongeveer de belangrijkste, de factor die heel vaak bepaalt hoe men een online fietsenwinkel bestempelt:
De klantenservice
Dit omvat het proces vanaf het begin tot vooral de momenten dat er dingen fout gaan. Hoe dergelijke problemen opgelost worden is cruciaal voor de waardering van een online fietsenwinkel.

Elektrische fietsen

Websitesvergelijken.com

Zij hebben juli 2019 een lijst opgesteld van de beste online fietsenwinkels. Zo mogelijk combineren we dat met de reviewsite Trustpilot
Nr1FietsShop
Netjes en overzichtelijke startpagina.
Internet-Bikes.com
Startpagina oogt wat speels; 308 reviews, gemiddelde 3,1 met bijna de helft slecht of zeer slecht.
Fietsenwinkel.nl
Kleurige startpagina, veel aanbiedingen; 11751 reviews, gemiddelde 3,4 met 80 % goed tot uitstekend. Die twee lijken niet helemaal te stroken met elkaar.
Gazelle.nl
Hele beschaafde startpagina , veel informatie van dit oerdegelijke, meer dan 125 jaar oude, Nederlandse bedrijf.
298 reviews, gemiddelde 3,7 met een kwart slecht tot zeer slecht.
De diverse opinies lijken niet erg met elkaar overeen te komen, maar als richtlijn kunnen we het volgende meegeven: hoe ervaar je de website en hoe zijn de reviews? Met die twee kom je al een aardig eind om te beslissen of je met een goede online fietsenwinkel te maken hebt.

Tenslotte: City-bikes.nl

Goede, overzichtelijke startpagina, veel informatie, veel aanbiedingen.
1445 reviews met een gemiddelde van 3,9. 72 % geeft aan dat de verleende diensten en goederen goed tot uitstekend ontvangen zijn, 23 % is helaas minder tevreden en daar werken we heel hard aan dat te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader