FietsenWebwinkels

Elektrische fietsen is super handig

Elektrische fietsen, wat zijn de beste?

Het internet zit tegenwoordig zo in elkaar dat, als je gedurende enige tijd voortdurend zoekt op een bepaald onderwerp, je automatisch artikelen en vooral reclame krijgt toegestuurd over dat onderwerp. Dat is bij ‘elektrische fietsen’ niet anders. Zodoende wordt er vrijwel wekelijks wel een of andere kwaliteitstest voor e-bikes onder mijn aandacht gebracht en juist die hoeveelheid maakt het er nou niet echt gemakkelijk op te bepalen wat de beste e-fiets is, momenteel in Nederland te koop.
Maar we kunnen er gewoon niet omheen dat de e-bike enorm populair is en de consument graag op de hoogte wordt gehouden van wat er allemaal op de Nederlandse markt te verkrijgen is. Aan de hand van deze testen kan hij of zij dan een betere keuze maken welk merk of model elektrische fiets voor hem of haar het meest geschikt is.

Hoe wordt er getest?

Wat het bepalen van de beste elektrische fiets nog gecompliceerder maakt, en daarom zijn er ook zoveel testen, is op welke manier er precies naar het rijwiel gekeken wordt. Hoe objectiever een criterium, hoe eenvoudiger het te vergelijken is met andere modellen.
Een simpel voorbeeld is de accu of batterij. Die kent een aantal meetbare elementen als capaciteit, levensduur en oplaadsnelheid.
Het wordt al iets moeilijker als het gaat om het type motor: voorwielmotor, achterwielmotor of middenmotor. Het is weliswaar inmiddels bekend dat de middenmotor kwalitatief beter is, maar het hangt vaak ook af van hoe de ondersteuning aanvoelt.
De allermoeilijkste categorie om e-fietsen te vergelijken heeft te maken met de persoonlijke smaak. Hier hebben we het bijvoorbeeld over design, zitpositie en zelfs zadels.
De allerlaatste categorie, en eigenlijk in de meeste gevallen de belangrijkste, is de prijs van het e-rijwiel. Een goede fiets is duur, een goede elektrische fiets nog een stuk duurder en voor de topmodellen tel je al gauw €3000 tot €5000 neer. Dat is ongelooflijk veel geld voor een fiets. In dit kader is de verhouding tussen kwaliteit en prijs de alleszeggende factor.

Eleketrische fietsen

Maar wat is nou op dit ogenblik (mei 2021) de beste elektrische fiets?

En dat is: de Cube Touring Hybrid Pro 625
Naast de test van de Consumentenbond zien we deze elektrische bij meerdere andere testen hoog scoren. Hoewel de 8,2 gedeeld wordt met 5 andere fietsen en er nog talloze boven de 8 scoren, is vooral de prijs-kwaliteitsscore de overtuigende factor. Dir prijs van €2750 ligt namelijk meer dan €1000 lager dan die andere vijf.
Op het ogenblik wordt de Bosch Performance Line motor als beste beschouwd voor de e-fiets en met een accu van 625 kW zit de Cube aan de hoge kant. De 10 versnellingen, middenmotor en vering in voorvork en zadel maken het een bijzonder aangename en natuurlijk aanvoelende elektrische fiets.

De elektrische fiets omafiets van Spirit fietsen review zijn een stuk goedkoper, maar je kunt natuurlijk wel zelf de diverse specificaties met elkaar vergelijken en zien in hoeverre de verschillen in prijs en kwaliteit van invloed zijn op de keuze van een eventuele aankoop.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader