FietsenWebwinkels

Fietsen kopen in een winkel

De fietsenwinkel

Een fietsenwinkel is elk bedrijf, dat in hoofdzaak fietsen verkoopt. Nog niet zo lang geleden werd dat allen gedaan vanuit tastbare, fysiek aanwezige gebouwen, waar de koopwaar voor een groot gedeelte stond uitgestald. Mensen bezochten een dergelijke gelegenheid, pakten wat ze wilden hebben en rekenden dat af bij een kassa. Dat principe bestaat nog steeds overigens, maar er is wel een optie bijgekomen, de online winkel of webshop. Voor fietsen is dat dus de online fietsenwinkel of fietswebshop.
Zo’n webshop werkt met de virtuele wereld, met het internet, waar niets tastbaar is, maar uitgespreid over een startpagina en talloze vervolgpagina’s. Hier wordt alle informatie tentoongespreid die u nodig heeft, maar alleen virtueel, niet echt dus, niet tastbaar.
Je kan dan wel iets kopen in zo’n fietswebshop, afrekenen is ook een eitje, maar je neemt het niet meer zelf mee. Je krijgt het na verloop van tijd thuisbezorgd.

Wat verkoopt een fietsenwinkel?

Fietsen worden overal verkocht. Daarom is het makkelijk om fietsen kopen. Het is een zo populair en gewild artikel dat, naast de reguliere fietsenzaak, ook allerlei andere winkeltypes zich eraan wagen. Zo verkoopt de Gamma, een doe-het-zelf winkel, ook fietsen. Je kunt echter stellen dat een fietsenwinkel in hoofdzaak fietsen verkoopt, fysiek of online, en verder allerhande producten, die direct of indirect met het fietsen te maken hebben. Die laatste categorie noemen we accessoires. Je kunt dan denken aan sloten, mandjes, snelbinders, helmen, fietscomponenten en zelfs regenpakken.

Fietsen kopen

De reparatieshop

Naast de verkoop van rijwielen en het aanbieden van accessoires is er nog een derde tak verbonden aan de fietsenwinkel en dat is de aanwezigheid van een reparatieshop. Hun werk begint al bij de verkoop van een fiets door het rijwiel perfect af te stellen op de koper en volledig na te kijken of er geen verborgen gebreken zijn.
Vervolgens kan het zijn dat er toch dingetjes kapot gaan bij het gebruik, een lekke band bijvoorbeeld of een kettingbreuk. Je kunt de fiets dan afleveren bij de fietsenwinkel, alwaar een fietsmonteur het euvel verhelpt.
Tenslotte kan het ook geen kwaad de fiets regelmatig geheel na te laten kijken en dat noemen we dan een onderhoudsbeurt.

Verreweg de meeste tastbare fietsenwinkels hebben ook een reparatieshop, online ligt dat wat moeilijker. Standaard kan dat wel, maar het proces, vanwege het opsturen van de fiets, ligt wat complexer. Als je dus online een fiets koopt, kijk dan goed hoe dat deel geregeld is!

Hoe weet ik nou dat het een goede fietsenwinkel is?

Er zijn diverse fietsen, bijvoorbeeld elektrische fietsen. Doordat het aanbod van fietsenboeren zo enorm groot is, is de kans aanwezig dat er ook een aantal tussen zitten die het allemaal niet zo nauw nemen met de kwaliteit van hun producten, de afhandeling van betaling en de verwerking van mogelijke problemen. Met de opkomst van online winkels, en dus ook fietswebshops, is dat probleem gegroeid. Je hebt echter wel een manier om te onderzoeken hoe zo’n bedrijf valt bij de gemiddelde consument door naar reviews te zoeken. Er zijn diverse sites, zoals trustpilot.com, die zich daar speciaal mee bezighouden en op onafhankelijke wijze beoordelingen van klanten plaatsen, ook van online fietsenwinkels.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader