Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Goedkope stukadoor

Voor stukadoorswerkzaamheden is het verstandig om een ervaren stukadoor in te huren. Men kan overwegen dit zelf te doen, maar vaak wordt dit werk onderschat. Daarom is het beter om dit alleen zelf te doen als je zeker weet dat je over de juiste kennis en ervaring hiervoor beschikt. Alleen dan kun je voorkomen dat er fouten worden gemaakt die een resultaat opleveren dat in het minst erge geval ongewenst is, maar in het ergste dat alsnog een stukadoor de schade moet komen herstellen. Natuurlijk bespaar je geld wanneer je zelf de werkzaamheden uitvoert, maar ben je bewust van de risico’s. Het is overigens goed mogelijk om een goedkope stukadoor te vinden. Feit is dat een stukadoor zijn materialen goedkoop kan inkopen vanwege de grote hoeveelheid, terwijl jij als particulier bij de doe-het-zelfzaak in verhouding veel meer betaalt. Bovendien, wanneer de ervaren stukadoor bezig is met het werk in of aan jouw woning, kun jij in die tijd andere dingen doen.

 

Online offerte aanvragen

Je zoektocht naar een goedkope en goede stukadoor kun je beginnen op internet. Met de juiste zoekopdracht zul je snel websites tegenkomen met alle informatie die je zoekt. Je kunt vinden wat voor soorten stucwerk er allemaal zijn, zodat je ideeën kan opdoen voor jouw huis. Maar ook kun je een goede opgave vinden van wat de prijzen zijn die momenteel gevraagd worden voor stucwerk. Zo weet je ten eerste wat de stukadoor je kan berekenen en ten tweede kan je een globale schatting maken van de kosten van je opdracht. En wat heel handig is: je kan online een offerte opvragen. Je hoeft dan niet op zoek naar bedrijven in jouw regio en ze allemaal apart benaderen, de website doet dit voor jou. Je geeft aan wat het werk inhoudt en je krijgt vrijblijvende offertes van verschillende stukadoorsbedrijven in jouw regio. Handig toch?

 

stukadoorsbedrijven

Welke informatie is nodig voor een online offerte?

De stukadoor die jouw online verzoek om een offerte ontvangt, moet wel een aantal zaken weten voordat hij een goede offerte kan afgeven. Logischerwijze het aantal vierkante meters, maar ook om wat voor soort klus het gaat. Is het de bedoeling dat er sierpleisterwerk op wanden gezet wordt, of moeten er wanden klaargemaakt worden om te behangen of te verven? Of gaat het om herstel van zwaar beschadigde muren? Met al deze informatie kan de stukadoor een inschatting maken van het aantal uren en de hoeveelheid materiaal die in deze klus gaan zitten. Wat voor een stukadoor ook van belang is, is hoe bereikbaar de plek is waar het werk gedaan moet worden. Stel dat je bijvoorbeeld een hoge buitenmuur hebt waar schadeherstel bovenaan nodig is, dan zal de stukadoor dit meenemen in zijn offerte.
Het is ook mogelijk om een stukadoor op uurtarief te laten werken, dit wordt meestal gedaan bij kleine klussen. De uurtarieven kunnen variëren van minimaal € 30 tot € 55 voor een meer ervaren stukadoor. Houd er echter rekening mee dat in deze uurtarieven de materialen niet berekend zijn.

Nog meer blogs lezen? Bekijk onze andere interessante blogs!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader