Zakelijk

Hardcover boek drukken

Internet is een fantastisch medium om je als bedrijf te presenteren. Jarenlang is er geroepen dat we naar een papierloze toekomst zouden gaan. Maar uiteindelijk is gebleken dat papier zijn charme nooit heeft verloren of zal verliezen en dat mensen nog steeds graag papieren brochures en boeken willen inzien. Bladeren door een boek geeft toch een andere ervaring dan surfen op het web. Daarom zijn er gelukkig ook nog steeds goede drukkerijen die gespecialiseerd zijn in het drukken van hoogwaardige en mooie brochures en boeken. Legt u uw opdracht bij een printmanagementbureau, dan zorgen zij ervoor dat u de beste kwaliteit krijgt voor de beste prijs. Hieronder een summiere opsomming van de mogelijkheden.

 

Hardcover boeken en brochures

Als u boeken of brochures wilt laten drukken, dan zijn er vele verschillende mogelijkheden om uit te kiezen voor wat betreft de vormgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kwalitatief stevig hardcover boek. Om deze in het oog te laten springen, kan gekozen worden voor een mooie omslag. Hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar. Voor een luxueuze uitstraling is leer bijvoorbeeld een mooie optie, terwijl een materiaal als canvas het boek een natuurlijke look geeft. Ook de afwerking kan een boek of brochure enorm verfraaien. Wie hoge kwaliteit wenst, kan kiezen voor een brochure die genaad gebrocheerd is. Deze methode van binden zorgt dat de pagina’s niet losvallen, ook niet bij intensief gebruik. Daarnaast is de rug medebepalend voor het uiterlijk. Zo kunt u voor een ronde rug kiezen, wat er mooi uitziet en de titel goed leesbaar maakt. Maar als u kiest voor meer stevigheid, dan is een rechte rug een betere keuze.

 

Hardcover boek

 

Softcover boeken en brochures

Voor brochures zal veelal voor softcover worden gekozen. Een softcover brochure biedt enorm veel mogelijkheden, van een zakelijk uitgevoerde brochure tot een feestelijke met glitters. Veelal zal gekozen worden voor een laminaat omslag, dit is een eenvoudige maar toch mooie optie. Wilt u uw producten in een luxere brochure presenteren, dan is UV-lak wellicht uw selectie, deze geeft de brochure een mooie hoogglans. Dit kan zelfs met een gedeelte van de omslag, zodat dat gedeelte meer opvalt. Er kan ook een reliëf worden aangebracht. Moet het feestelijk zijn, dan kan er glitterlak worden aangebracht.

Voor het binden van softcover boeken of brochures zijn er verschillende opties. Zo kan er geniet gebrocheerd worden. Dit geeft de meeste stevigheid en houdt de pagina’s goed ingebonden. Een andere manier is garenloos gebrocheerd. Dit is een methode waarbij de pagina’s in de omslag worden gelijmd.

 

Drukwerk

Natuurlijk kunt u bij drukkerijen ook nog steeds terecht voor het gewone drukwerk. Hebt u ervaring met het inkopen van hiervan, dan bent u vast bekend met de volgende situatie: U hebt drukwerk nodig in lage aantallen. Toch bent u geneigd om altijd teveel te bestellen, want het prijsverschil tussen lage en hoge aantallen is gering. Er bestaan echter tegenwoordig nieuwe digitale technieken die het mogelijk maken om ook lagere aantallen drukwerk voor een gunstige prijs te leveren. Het loont de moeite om bij een printmanagementbureau advies te vragen, zodat uw drukwerk wordt uitgevoerd tegen deze gunstige prijzen.

 

Advies van een printmanagementbureau

Dit is slechts een indruk van wat er allemaal mogelijk is. Neem gerust contact op met een printmanagementbureau voor meer informatie. Ze zullen u graag adviseren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader