Eten & DrinkenGezondheid en Verzorging

Hoe komt het dat er te weinig water uit de kraan komt?

Komt er thuis weinig water uit de kraan? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als het probleem zich bij maar één kraan voordoet, ligt het waarschijnlijk aan de kraan. Komt er uit alle kranen maar een slappe straal met water en is dit bij zowel koud als warm water het geval, is er er mogelijk sprake van een lage waterdruk. Vraag bij de buren na of zij dit probleem ook ervaren. Als de buren ook last hebben van een lage waterdruk, dan wordt dit veroorzaakt door een van de leidingen buiten je huis en is het waterbedrijf verantwoordelijk.

Weinig water uit één kraan

Komt er weinig water uit de kraan? Controleer dan of dit bij andere kranen en de douche ook het geval is. Wanneer er maar uit één kraan een klein beetje water komt, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een verstopt zeefje in de kraan. Vaak is dit makkelijk zelf op te lossen. Draai allereerst het spruitstukje van de kraan af en check of er geen kalkafzetting of vuil in het zeefje zit. Je kunt het zeefje schoonmaken door het vuil te laten losweken in een bakje water met azijn of het zeefje eenvoudig vervangen voor een nieuw exemplaar.

Lage waterdruk in hele huis

Heb jij in het hele huis last van weinig water uit de kraan? Dan komt dit door een te lage waterdruk, wat verschillende oorzaken kan hebben. Vaak is de waterdruk lager tijdens warme zomerdagen. Veel mensen maken gebruik van de kraan om de planten te bewateren, een zwembadje op te zetten of vaker te douchen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een zeer hoge vraag bij de drinkwaterproductie bedrijven, waardoor de maximale productiecapaciteit wordt overschreden. Hierdoor worden de waterreservoirs niet snel genoeg bijgevuld en neemt de druk af. Met een drukverhoger van softwatersystems.nl kun je de druk eenvoudig verhogen. Daarnaast kun je ook bij Soft Water Systems terecht voor een waterontharder nabij Tilburg. Ook kan het zijn dat de lage waterdruk veroorzaakt wordt door een hoofdkraan die niet helemaal open staat. Controleer altijd even of de hoofdkraan wel helemaal is geopend bij een lage waterdruk. Zo kun je dit probleem gemakkelijk en snel zelf verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader