Wonen / Huis en Tuin

Met deze tips verkoop je jouw huis veel sneller

Als je je huis gaat verkopen is dat behoorlijk wat werk. Je wilt dat je huis snel verkocht is en je wilt ook door met zoeken naar een nieuwe woning voor jezelf. Wij stelden daarom een aantal tips op, om je woning snel te verkopen.

Begrijp je lokale markt

Als er meer huizen te koop zijn dan kopers, worden de prijzen meestal verlaagd omdat verkopers strijden om minder kopers. We noemen dit vaak een kopersmarkt. Aan de andere kant, wanneer er meer kopers zijn dan er huizen te koop zijn, heeft dit de neiging om de prijzen op te drijven, omdat kopers strijden om minder huizen. We noemen dit een verkopersmarkt. Een goede manier om te peilen of je je op een kopers- of verkopersmarkt bevindt, is door te kijken naar het gemiddelde aantal dagen op de markt voor vergelijkbare woningen bij jou in de buurt. Dit is een vastgoedstatistiek die laat zien hoe lang woningen actief op de markt staan. Als vergelijkbare huizen als het jouwe sneller verkopen dan de gemiddelde types voor jouw regio, kan dit wijzen op een sterke vraag.

Kies het juiste moment om te verkopen

Woningverkopen ebben en vloeien met de seizoenen mee. De lente levert doorgaans de meeste kopers op, omdat veel mensen willen verhuizen tijdens de warmere maanden wanneer de kinderen niet naar school gaan. Hoewel seizoensgebonden trends per markt verschillen, zijn ze niet de enige factor waarmee je rekening moet houden wanneer je nadenkt over ‘het juiste moment om te verkopen’. Om je huis voor het meeste geld te verkopen, kan het handig zijn om het te verkopen op een moment dat je voldoende eigen vermogen in huis hebt om je huidige hypotheek, de verkoopkosten en de verhuiskosten af ​​te betalen. Anders moet je veel van deze uitgaven uit eigen zak betalen.

Stel de juiste prijs vast

Als je je huis te duur prijst, loop je het risico dat je de prijs moet verlagen, het langer duurt om te verkopen of het voor kopers moeilijker maakt om je vermelding te ontdekken. Kopers kunnen in de loop van de tijd sceptisch worden over huizen waarvan de catalogusprijs voortdurend daalt, wat suggereert dat er iets mis is met de woning of dat de verkoper onrealistische verwachtingen heeft. Dit kan je onderhandelingspositie beperken, omdat kopers de trend kunnen zien als een teken dat je huis snel moet worden verkocht.

Direct je huis verkopen – Bagro Vastgoed

Op deze manier heb je een 100% kopersgarantie. Je verkoopt je huis direct aan de makelaar, je hebt er zo geen omkijken meer naar. Direct je huis verkopen – Bagro Vastgoed is hiervoor hét adres.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader