FietsenWebwinkels

Spirit fiets gebruiken tijdens een vakantie

Fietsvakantie Nederland

De laatste tijd is de fietsvakantie in Nederland heel populair geworden, onder andere omdat we door de coronamaatregelen niet konden reizen. De populariteit is niet voor niets. Fietsen is ontspannend en gezond voor lichaam en geest. Daarbij is het ook nog eens milieubewust. En we zijn zo gewend (en verwend) om de auto pakken of in het vliegtuig te stappen en ver weg te gaan, terwijl ons eigen land zoveel moois heeft om van te genieten. Er zijn heel veel mooie fietstochten om uit te kiezen. Je kunt in de natuur fietsen, maar er zijn ook tochten die door dorpen en steden gaan en je daar langs de mooiste plekjes voeren. Er zijn korte ritten voor de beginner, maar ook lange en uitdagende tochten voor de doorgewinterde recreatiefietser.

Goede fiets voor lange tochten

Spirit fiets kan prima handig zijn tijdens een vakantie. Als je op fietsvakantie gaat en dus veel op je fiets zal zitten, spreekt het vanzelf dat je dat niet kan doen op een oude of slecht onderhouden fiets. Wat voor fiets heb je eigenlijk nodig? Bij de beschikbare modellen damesfietsen en herenfietsen is voor het fietsen in Nederland een stadsfiets of een transportfiets prima geschikt, je hoeft echt niet de duurste te hebben. Wel is het goed om je bij de aankoop voor dit doel te laten adviseren door de fietsenzaak. Er zijn namelijk verschillende onderdelen waar keuzes gemaakt moeten worden. Een van die onderdelen is het versnellingssysteem. Fiets je veel, dan kun je eventueel kiezen voor een onderhoudsarm systeem dat ook vanuit stilstand geschakeld kan worden. Tevens bestaat er een systeem waar je kunt kiezen voor ofwel heel licht ofwel heel zwaar trappen. Maar aan alle opties hangen andere prijskaartjes, daarom is het advies van de verkoper zo belangrijk. Natuurlijk kun je ook zelf het nodige onderzoek op internet doen.
Voor wat betreft de remmen kun je kiezen voor de ouderwetse velgremmen, maar ook voor krachtigere hydraulische velgremmen. Ook zijn veel fietsen uitgerust met schijfremmen, die zijn zeer krachtig en goed geschikt voor de onverharde weg, omdat ze niet, zoals velgremmen, kunnen blijven steken in de modder. Bij schijfremmen moet je echter wel opletten bij het transporteren van de fiets, omdat ze gemakkelijk kunnen beschadigen.
De meest geschikte banden om in Nederland te gaan fietsen zijn (smalle of brede) banden van 28 inch.

Spirit fiets

Elektrische fietsen

Een transportfiets kan bijvoorbeeld ideaal zijn tijdens een lange tocht. Voor lange afstanden is de e-bike een ideale optie. Deze is namelijk ongeveer 8 km per uur sneller dan de een reguliere fiets en hierdoor kun je meer kilometers maken. En je kunt zelf bepalen wanneer je de trapondersteuning gebruikt en in welke mate. Wanneer je bijvoorbeeld fietst in harde tegenwind, maakt het gebruik van trapondersteuning dat je minder snel vermoeid raakt.
De welbekende vouwfiets is er ook in een elektrische variant. Deze is handig wanneer je met de camper op vakantie gaat. Wanneer je dan in de omgeving van de camping tochten wilt maken, of je wilt even wat boodschappen doen, dan kun je de camper laten staan en de fiets nemen. Op die manier ben je veel mobieler.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader