FietsenWebwinkels

Spirit fietsen op z’n best

Hebben fietsen van het merk Spirit de geest?

De oplettende lezer zal misschien in eerste instantie een wenkbrauw optrekken en vervolgens doorkrijgen dat het hier gaat om enige poëtische vrijheid. Het fietsenmerk Spirit is namelijk niet zo algemeen bekend als Batavus, Giant, Cortina of Gazelle fietsen, maar hebben vooral een plaats veroverd in de wereld van online te kopen fietsenmerken.
Fietsen is een populaire bezigheid en we staan hoog op de lijst van fietsengebruikers, en van aantal fietsen per inwoner.
Dat heeft uiteraard ook zijn effect op fietsenfabrikanten en dat levert op zijn beurt een enorm aanbod van niet alleen fietsenmerken, maar ook fietsmodellen op.
Lange tijd heeft de fietsindustrie gebruik gemaakt van tastbare fietsenwinkels, fietsenzaken of fietsenboeren, maar deze 21ste eeuw is de groei in online fietswebshops enorm gegroeid. Een aantal van deze online winkels biedt daarin exclusief een eigen merk aan en dat geldt bijvoorbeeld ook voor het merk Spirit. De vraag daarbij echter is in hoeverre dit merk zich staande kan houden tussen de meer, en eerder genoemde traditionele fietsenmerken. Voor recencies wil ik je graag doorverwijzen naar Spirit bike review.

Spirit fietsen

Waar worden Spirit fietsen gemaakt?

De website van spiritfietsen.nl vermeld de consument over hun product:
‘Spirit is een Nederlandse fietsenmerk wat door Spirit Bikes wordt gevoerd en geheel in eigen beheer wordt ontwikkeld.
Het uitgangspunt van Spirit is kwaliteit voor een scherpe prijs. Al Onze fietsen hebben dan ook optimale rijeigenschappen waar je nooit teveel voor betaald.
Naast rijeigenschappen is er veel aandacht voor het ontwerp en design van de fietsen. Spirit blijft constant in beweging en dat merk je aan de telkens wisselende modellen. Het kleurgebruik en de prints zijn stuk voor stuk passend bij de trends van het jaar.
Spirit fietsen zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in Nederland. Er zit dus altijd wel een Spirit dealer bij jou in de buurt’.
Op zich is dan nog niet helemaal duidelijk waar de onderdelen voor dit fietsmerk vandaan komen. Op zich maakt dat ook niet zoveel uit, want het gaat tenslotte om de kwaliteit van het eindproduct. Van een fiets voor de Nederlandse markt zijn die eisen best wel hoog, we rijden nou eenmaal graag op een degelijke fiets.
Waar de afkomst van de onderdelen wel invloed op heeft, zijn de aanvoerlijnen. Hoe langer die zijn, hoe langer het ook duurt voordat er bijvoorbeeld vervangende onderdelen beschikbaar zijn voor reparatie. Daarnaast heb je diverse fietsen, bijvoorbeeld transport omafietsen.

Hoe staat het eigenlijk met de kwaliteit van een Spirit fiets?

Zoals eerder gezegd verlangt de Nederlander een goeie fiets, zelfs als daar een lage prijs aan is verbonden. Spirit fietsen vallen absoluut in de onderste prijscategorie en dat is natuurlijk alleen maar leuk voor de consument, zeker als daar toch een aardige fiets tegenover staat.
Er is echter een klein probleempje en dat is dat Spirit fietsen niet te vinden zijn in de zogenaamde consumententests en dus ook niet vergeleken kunnen worden, op papier althans, met andere merken.
Spirit is onder de fietsen geen A-merk als bijvoorbeeld Batavus, Giant of Gazelle, maar probeert en is juist via de prijzen van zijn of haar modellen toch aardig concurrerend in de wondere wereld van het rijwiel.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader