Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Verandas, overkappingen, en tuinhuisjes

Veranda's, overkappingen, en tuinhuisjes worden nog steeds elk jaar populairder!

Veranda’s, overkappingen, en tuinhuisjes worden nog steeds elk jaar populairder, ze zijn dan ook, mits goed gebouwd, een sieraad voor je tuin, maar ook voor je huis.

Ze zijn deze dagen verkrijgbaar in allerlei soorten, gemaakt van diverse soorten materiaal, en verkrijgbaar in talloze kleuren. Voor alle drie geldt ook dat ze helemaal op maat voor je gemaakt kunnen worden. En wanneer je een beetje handig bent, kun je zelf plaatsen.

 

Veranda’s

Het mooiste materiaal om een veranda van te bouwen is, wat mij betreft, hout. Hout geeft een klassieke, warme uitstraling. Dit materiaal is ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld hout.

Het laten plaatsen van een veranda kost tussen de €1200,- en €1600,- per vierkante meter.

 

Veranda

 

Voordelen van een veranda:

 • Een veranda geeft een luxe uitstraling aan je huis
 • Je woning word door een veranda ook meer waard, fijn wanneer je ooit verhuisplannen hebt in de toekomst
 • Je creëert als het ware een extra kamer in je huis. Lekker meer ruimte. Ideaal voor het ontvangen van gasten.
 • Een veranda kan compleet op maat worden gemaakt, je kunt er al je wensen in kwijt. Dit is wel een stuk duurder dan een standaard veranda.
 • Er zijn diversen materialen beschikbaar waarmee je een veranda kunt bouwen, zoals hout, aluminium of kunststof

Overkappingen

De meest bekende overkappingen aan huis zijn; houten en aluminium veranda’s, serre’s en tuinkamers. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, en kleuren.

 

Voordelen van een overkapping aan huis:

 • Je kunt langer buiten zitten, en je hebt geen last van slechte weersomstandigheden, je zit lekker droog.
 • Overdag blijft de overkapping lekker koel, en in de avond zit je er lekker warm bij.
 • Wanneer je ooit verkoopplannen hebt voor je huis, zal de overkapping je huis meer waard hebben gemaakt.
 • Het is een sieraad voor je huis of tuin.
 • Ook overkappingen aan huis kunnen helemaal op maat worden gemaakt. Dit is wel aanzienlijk duurder dan een standaard overkapping.

 

 

Tuinhuisjes

Tuinhuisjes zijn er in allerlei soorten en maten. De een maakt er een opslagplaats van met allerlei tuingereedschap, de ander maakt er een compleet ingericht modern tuinhuis met overkapping van. Je kunt er echt alle kanten mee uit. Of heb je liever een schuur erbij waar je ook fietsen en/of een motor dan wel een brommer of scooter makkelijk in kwijt kan? Dan zou je ook wellicht kunnen denken aan een kleine overkapping aan schuur. Dan heb je direct ’twee vliegen in een klap’!

 

Kleine overkapping aan schuur

 

Voordelen van een tuinhuisje:

 • Een tuinhuisje komt goed tot zijn recht in bijna elke tuin. Een sieraad voor je tuin in veel gevallen.
 • Een tuinhuisje is zeer flexibel. Je kunt er van alles van maken. Zoals bijvoorbeeld een opslagplaats voor je tuingereedschap, je kunt er je fietsen in stallen. Maar je kunt er ook een mooi, compleet ingericht huisje van maken, met alles er op en er aan.
 • Een tuinhuisje kan compleet op maat worden gemaakt, en geleverd.
 • Een tuinhuisje verhoogt de waarde van je huis, mocht je ooit verhuisplannen hebben in de toekomst. Fijn om te weten, voor later!

Je ziet her, er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van veranda’s, overkappingen, en tuinhuisjes. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en kleuren, maar ook in diverse prijsklasse, waarbij geldt dat iets wat op maat moet worden gemaakt, een stuk duurder is dan wanneer je een standaard veranda, overkapping of tuinhuisje kiest.

Ga eens een kijkje nemen in een showroom, in bijvoorbeeld Veranda Noord-Holland, en je zult versteld staan van alle mogelijkheden! In Noord-Holland kun je veel winkels en bedrijven vinden die zich bezig houden met huis, tuin en aanverwanten onderwerpen.

Moza Veranda promotie bedrijfsfilm.mov from Karel Smit on Vimeo.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader