AlgemeenAuto's, Motoren & BandenOverige

Voordelig parkeren in Noord Holland

Wanneer je de provincie Noord-Holland per auto gaat bezoeken moet je vooraf al goed nadenken over de mogelijkheden om je auto te parkeren. Noord-Holland is een populaire provincie waarin onder andere onze hoofdstad zich bevindt, waar je naar het strand kunt gaan en andere leuke steden kunt bezoeken. Dit kan in je vrije tijd maar ook op zakelijk gebiedt zijn. In dit artikel vertellen we je wat meer over de mogelijkheden om voordelig je auto te parkeren in de regio Noord-Holland wanneer je een stad, het strand of het vliegveld als bestemming hebt.

Centrum parkeren

Het centrum van een stad is per definitie zeer beperkt voor individueel mobiliteit zoals auto’s. Het centrum is dicht bebouwd en heeft vaak beperkte mogelijkheden tot het parkeren van je auto. Hierdoor zijn parkeerplaatsen schaars en daardoor in de regel duurder als elders. Wanneer je niet vooraf de mogelijkheden raadpleegt kan het zijn dat je meer als tien euro per uur moet dokken voor een plekje.

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland heeft parkeertarieven ingedeeld op basis van rayons. Hoe dichter bij het centrum, hoe hoger het tarief. De uurtarieven variëren van € 1,40 tot wel 7,50 per uur. Deze tarieven kunnen ook nog eens afwijken indien je op straat of in een overdekte parkeergarage staat. Het voordeligste kun je parkeren in de regio Amsterdam-Noord, aan de Noordzijde van het IJ.

Haarlem

Haarlem, dichtbijgelegen bij de hoofdstad is een leuke stad om te bezoeken, minder toeristisch maar wel de karakteristieken van een oud-hollandse stad. Parkeren in Haarlem kan op verschillende garages alsmede in het openbaar langs de wegen. De garages worden beheerd door Interparking en hebben tarieven van € 2,50 voor één uur parkeren tot een maximum dagtarief van € 25,-.

Parkeren bij Schiphol

In Noord-Holland ligt tevens de grootste luchthaven van Nederland, de kans dat dit je eindbestemming is, is voor veel mensen zeer aannemelijk. Ook het parkeren bij vliegveld Schiphol kan zeer prijzig zijn. Je hebt hierbij in de basis twee keuzes, je kunt op de luchthaven of rondom de luchthaven parkeren. Voor welke optie je ook kiest, is het aan te raden om deze vooraf te vergelijken en online te reserveren. Dit kan bijvoorbeeld po de website van Vliegen en Parkeren. Alle beschikbare parkeerplaatsen worden voor jou op een rij gezet en je reserveert direct zonder extra kosten. Vlaamse vliegreizigers kunnen terecht op vliegenenparkeren.be voor de relevante luchthavens in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Dagje naar het strand

Voor wie lekker wil uitwaaien aan het strand kan terecht in bijvoorbeeld Zandvoort of IJmuiden. Deze zijn beide zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, echter is het dan lastig om al je spullen mee te nemen voor een heerlijke picknick op het strand. Wanneer je er dus voor kiest om per auto naar deze strandoorden te reizen kun je daar gebruik maken van de aanwezige parkeerterreinen. Gratis parkeren is mogelijk in de plaatsen, Den Helder, Wijk aan Zee Huisduinen, Petten en Callantsoog (niet in het centrum). Wil je echter naar Bergen Binnen, Castricum aan Zee of Schoorl? Dan dien je echter het hele jaar door te betalen voor een parkeerplekje.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader