Fietsen

Waar goedkope elektrische fietsen kopen?

Waar goedkope elektrische fietsen kopen?

We zijn hier in Nederland een echt fietsvolkje: we doen bijna alles op de fiets. In Nederland is tegenwoordig bijna de helft van het totaal aantal verkochte fietsen een e-bike; de elektrische fiets is dus veelgevraagd en populair. Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets en waar een goedkope elektrische fiets te kopen? Dit gaan we je vertellen in dit artikel.

Pluspunten van een elektrische fiets

Waar goedkope elektrische fietsen kopen? De hoofdvraag van dit artikel! Maar de populariteit van een e-bike komt door de pluspunten van deze fiets:
• Een e-fiets is groen: er is veel meer CO2 uitstoot met een autoritje dan wanneer je hetzelfde ritje maakt op een e-bike.
• Nooit meer last van heuveltjes of tegenwind: de e-bike geeft fijn ondersteuning.
• Er wordt vaker gefietst met een e-bike, dus ook meer bewogen.
• Een gewone fiets kan korte afstanden afleggen, in tegenstelling tot een e-bike die vele kilometers verder komt.
• Je bent nooit meer moe en bezweet na een fietstocht. En je blijft lekker okselfris!
• Samen fietsen? Stel je e-bike zodanig in dat je op dezelfde snelheid als je medefietser rijdt. Snelheidsverschillen behoren dus tot het verleden.
Maar waar goedkope elektrische fietsen te kopen? Lees de volgende alinea maar.

Waar goedkope elektrische fietsen kopen?

Maar waar goedkope elektrische fietsen te kopen? De elektrische fiets is er in allerlei prijsklasses: van ongeveer 1000 euro tot zo’n 2500 euro. Bijna elk fietsmerk heeft wel een goedkope e-bike in het assortiment.
Een aantal organisaties, zoals ANWB en de Fietsersbond, doen regelmatig vergelijkende onderzoeken en publiceren deze op Internet. En voila… de vraag: waar goedkope elektrische fietsen kopen is beantwoord.
De e-bikes worden op diverse punten getest:

• Zijn de constructie en onderdelen degelijk? Hebben alle alle e-fietsen dezelfde onderdelen of zit daar verschil in per merk?
• Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende e-fietsen? En zijn deze punten voor alle fietsen hetzelfde?
• Hebben de e-bikes te lichte versnellingen voor het type fiets of niet? Hebben de fietsen een open of een dichte kettingkast? Met een open kettingkast komt er meer troep in de ketting en heeft de fiets meer onderhoud nodig.
• Alle fietsen worden op hetzelfde (gevarieerde) parcours getest of de ondersteuning naar behoren werkt.
• Zit er per fiets nog verschil in de actieradius? Dit wordt getest onder diverse omstandigheden, zoals kou of tegenwind. Op hetzelfde (gevarieerde) parcours worden de accu’s helemaal leeg gereden om te zien hoe lang ze mee gaan en hoe ver je ermee kan rijden.
• Zijn de accu’s wel veilig? Is de bedrading goed? Is deze ook goed geïsoleerd?
• Zijn de remmen wel veilig? Presteren ze volgens de Europese normen?

E-bike

De afsluiting van het artikel

Heb je een goed antwoord gekregen op de vraag: waar goedkope elektrische fietsen kopen? Het is dus aan te bevelen om de diverse vergelijkingsonderzoeken er op na te slaan om uit te zoeken waar je goedkope elektrische fietsen kunt kopen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader