Wonen / Huis en Tuin

Wat te doen met spullen na overlijden?

Wat te doen met spullen na overlijden?

Nadat iemand is overleden, kun je honderden bezittingen overhouden, die je in de loop van je leven hebt verworven. Er kunnen foto’s, meubels, kleding, sieraden en algemene huishoudelijke artikelen zijn die allemaal moeten worden opgeruimd. De taak om dit allemaal te verwerken kan ontmoedigend zijn en jezelf omringen met de dingen van een verloren geliefde kan het rouwproces nog moeilijker maken. Daarom helpen we je graag met het geven van tips over wat te doen met spullen na een overlijden. Om het snel te laten verlopen zou je ook een bedrijf in kunnen schakelen. Bijvoorbeeld voor een woningontruiming in Zeeland.

 

Kijk naar de wensen van de overledene

Voordat je items gaat verkopen, of zelfs een woningontruiming Zeeland wil beginnen, moet je eerst controleren of de overledene instructies heeft achtergelaten over hoe zijn bezittingen moeten worden verdeeld zodra hij weg is. Dit is meestal te vinden in een testament, maar het kan ook worden gevonden in een uitvaartplan.

 

Wanneer je maar een paar items hebt

Je hebt misschien maar een paar bezittingen van je geliefde – misschien wat er in het ziekenhuis of rusthuis is achtergelaten, of in het testament is vastgelegd. Bewaar ze op een veilige plek. Misschien wil je aandenkens ergens neerzetten waar je ze dagelijks kunt zien. Als je de spullen liever niet bij je hebt, kun je ze in een tas of doos bewaren om ze te bewaren. Je kunt dit op zolder of onder het bed bewaren, maar zorg ervoor dat het nergens vochtig is, omdat dit de inhoud met schimmel kan bederven.

 

Voor grotere projecten

Als je een heel huis moet opruimen, is het je prioriteit om uit te zoeken wat de meeste emotionele waarde heeft en moet worden gekoesterd, en wat kan worden gerecycled, verkocht of weggegooid. Als de persoon een testament heeft achtergelaten, kan dit bepalen hoe bezittingen worden verdeeld. De nabestaanden zijn steeds verantwoordelijk voor het opruimen van de inboedel. Dit moet snel gebeuren na een overlijden en kan dus een moeilijk proces zijn. Daarom is het vaak raadzaam om een specialist in te schakelen voor een woningontruiming. Als de woning terug moet worden verhuurd of verkocht, kunnen deze niet alleen alles opruimen, maar ook de woning klaar maken voor de koop- of huurmarkt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader