Wonen / Huis en Tuin

Woontrends van 2021

In dit artikel vertellen we je over de woontrends van 2021. Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal op de hoogte van alle interieurtrends en heb je weer genoeg inspiratie om jouw huis te decoreren. 

Lichte houtsoorten 

In Scandinavische interieurs wordt deze trend al lang gebruikt. In 2021 zien we de lichte houtsoorten ook steeds vaker terug komen in luxe interieurs en bij industriële woonstijlen. Bij licht hout kun je denken aan bamboe, lichte MDF-platen, licht eiken hout en acacia hout. Door deze houtsoorten af te wisselen met natuurlijke kleuren zoals blauw, groen en bruin, zorg je ervoor dat het geen saaie boel wordt. Wil je nog meer pit? Combineer licht hout dan met zwarte accenten. Je kunt je meubels helemaal volgens jouw wensen samen laten stellen door meubelmaker Anselm Oome.

Statement piece

Opvallende woonitems als pronkstuk in het interieur zijn helemaal in dit jaar. Hierbij kun je denken aan een grote plantenpot, een opvallend schilderij, of een groot beeld. Met één groot pronkstuk hoef je minder kleine accessoires aan te schaffen en zorg je voor een stijlvolle, luxe uitstraling. 

Haal de natuur in huis

Verbind binnen met buiten en haal de natuur in huis door natuurlijke elementen te verwerken in het interieur. Planten en bloemen zijn niet alleen mooi, maar ze zorgen ook voor een gezonde en fijne leefomgeving. Deze trend gaat nog net een stapje verder dan alleen maar planten en bloemen. Bij natuurlijke elementen kun je namelijk ook denken aan linnen, hout, bamboe, zeegrassen en biologisch katoen. Ook komen droogbloemen steeds vaker voor in het interieur. 

Line art

Deze trend is eigenlijk vorig jaar al gestart, maar in 2021 zal de populariteit alleen maar toenemen. Line art kun je terugvinden op posters, maar ook op beelden, bloempotten en op de muur. Items met line art zijn een leuke toevoeging waardoor je interieur iets speelser wordt. Zorg wel dat je er niet in doorschiet, want dan gaat het je interieur overheersen. Dat zorgt er dan weer voor dat je huis rommelig overkomt, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Inspiratie

Ga eens naar een meubelzaak en kijk rond op inspirerende sites zoals Pinterest om te kijken welke trends jou aanspreken en passen bij jouw huis. Zo heb je genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met jouw interieur. Vaak maken kleine aanpassingen al een groot verschil.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader