Wonen / Huis en Tuin

Zo maak je het gezellig in huis!

Met de feestdagen achter de rug wil je natuurlijk dat het thuis nog steeds gezellig is. Met deze 4 tips, waaronder de schoorsteen vegen, tover je je huis in een handomdraai om in een gezellige ruimte!

1. Geef je haard wat aandacht

Heb je een houtkachel of open haard? Versier gerust de schouw en de ruimte rondom de haard, maar doe dit wel brandveilig. Een paar tips om brand te voorkomen:

  • Zorg dat voorwerpen en decoraties zich altijd op veilige afstand van het haardvuur bevinden zodat ze geen vlam kunnen vatten of te warm kunnen worden.
  • Zet een vonkenscherm neer om te voorkomen dat de vonken uit de haard spatten.
  • Behandel stoffen meubels en kleden met een brandvertrager. Dan vliegen ze minder snel in de brand.
  • Laat de schoorsteen minimaal één keer per jaar vegen. Daarmee voorkom je nare verrassingen, zoals rook of brand in huis. Doorgaans betaal je tussen de 35 en 50 euro per rookkanaal voor de schoorsteenveger en zijn kosten. Stook je veel? Doe dit dan gerust twee keer per jaar.

2. Laat het lekker ruiken in huis

Zet niet alleen mooie spullen neer, maar denk ook aan de geur in huis. Een lekkere geur prikkelt de zintuigen van je gasten en stelt ze meteen op hun gemak. Van wierook en geurkaarsen tot geurstokjes en diffusers: voor elke beurs is wat wils. Kies bijvoorbeeld voor bepaalde aroma’s die je je een warm gevoel geven, zoals dennen, sandalwood, kardemom of oudh.

3. Dek de tafel

Wie zegt dat je alleen met feestdagen de tafel mag versieren? Pak op een normale zondagavond ook uit met je tafeldecoratie! Haal een luxe tafelkleed of tafelloper, je meest chique servies en bijpassende servetten uit de kast. Maak de feestelijke tafel af met theelichtjes, kandelaars en handgeschreven naambordjes.

4. Maak een playlist

Van John Legend tot Coldplay: met goede muziek breng je de ruimte meteen tot leven en kan je je beter relaxen. Stel een playlist samen die minstens drie uur duurt, zodat je gezelschap tijdens het ontbijt, de brunch of het diner niet telkens naar dezelfde nummers hoeft te luisteren. Kies tijdens het eten voor rustige muziek en stop er aan het einde je favoriete foute liedjes en meezingers in: succes is dan gegarandeerd!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader