Wonen / Huis en Tuin

Zo verf je jouw plafond

Is jouw plafond niet meer zo wit als je zou willen? Of wil je gewoon een ander kleurtje? Dan is het tijd om jouw plafond eens goed onder handen te nemen! Een plafond verven lijkt een ingewikkeld, gevaarlijk klusje, maar in dit artikel geven we je alle tips die je nodig hebt om jouw plafond succesvol te schilderen. 

Wat heb je nodig? 

Voordat je gaat beginnen met schilderen, is het handig om alle benodigdheden al in huis te hebben. Zo hoef je niet tussendoor op en neer te rijden naar de bouwmarkt en kun je lekker doorwerken. Wanneer je gaat schilderen, heb je natuurlijk voldoende potten verf nodig. Zorg ervoor dat je verf hebt die geschikt is voor het verven van een plafond, zoals latexverf. Daarnaast heb je een verfroller nodig en een ronde borstel of kwast. De grote vlakken kun je verven met de verfroller en de kwast gebruik je om de randen te verven. Om de rest van de kamer te beschermen, heb je folie en afplaktape nodig. Ook is het handig om een verfemmer met druiprek aan te schaffen. Daarnaast kan het makkelijk zijn om een rolsteiger met wielen te kopen. Wanneer je alles in huis hebt, is het tijd om aan de slag te gaan! 

Voorbereiding

Voordat je gaat verven, moet het plafond goed gereinigd worden. Stoffige plafonds kun je eerst reinigen met een stofzuiger of een borstel, anders wrijf je het vuil in het plafond. Vervolgens kun je met een spons en een sopje het oppervlak goed schoon maken. Dan is het tijd om de muren, kozijnen en andere voorwerpen af te plakken. Dit is een vervelend, tijdrovend werkje, maar het is wel heel belangrijk voor het eindresultaat. 

Schilderen

Start met de ronde borstel en gebruik deze om de randen en hoeken van het plafond te schilderen. Ga hier vervolgens met een kleine verfroller overheen. Zo haal je het streeppatroon van de kwast weg en wordt de verf goed verdeeld. Daarna kun je de grotere verfroller gebruiken om de grote stukken te verven. Laat de banen die je verft telkens een beetje overlappen om strepen te voorkomen. Werk altijd zoveel mogelijk in het licht, zodat je goed bij kunt houden waar je bent gebleven. Zorg er daarnaast voor dat je niet teveel verf op de roller doet, zodat er niet veel vanaf kan druipen. 

Tape verwijderen 

Verwijder de afplaktape het liefst wanneer de verf nog nat is. Zeker wanneer het warm is, kan verf op waterbasis snel drogen. Kies altijd voor professionele afplaktape en kijk op de verpakking hoelang je het precies kan laten zitten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader